![Zalm, basmati rijst en romige dille saus Zalm, basmati rijst en romige dille saus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c87b274-ce57-46e9-8fda-6538267572a3/Derivates/2e348c55-2587-4651-98fd-45ca6412c041.jpg)
Difficulty
Most of our recipes are easy. Those that require a little more time or cooking ability are rated medium or advanced.
Preparation time
This is how much time you need to prepare this meal.
Total time
This is the time it takes to prepare this meal from start to finish: marinating, baking, cooling etc.
Serving size
This shows how many portions this recipe makes.
Ingredients
- 1000 g water
- 1 ½ tl zout
- 20 g olijfolie, plus extra om in te vetten
- 250 g basmati rijst
-
4
verse zalmfilets, ontveld (125 g elk)
or 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (125 g elk) - ¼ tl gemalen zwarte peper
- 60 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 10 g boter
- 400 g room, 35% vet
-
2
volle tl groentebouillonpasta
or 2 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 1 ½ el tomatenpuree
-
2
takjes verse dille, enkel de blaadjes, gehakt
or 1 tl gedroogde dille - 1 - 2 snuifjes gedroogde chilivlokken, naar smaak (optional)
- 1 tl maïszetmeel
- Nutrition
- per 1 portie
- Calories
- 3569 kJ / 853 kcal
- Protein
- 34 g
- Carbohydrates
- 53 g
- Fat
- 55 g
- Fibre
- 2 g
Alternative recipes
Zalm met venkel
40min
Pasta met kip, paddenstoelen en prinsessenbonen
40min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40min
Kipfilet met champignonsaus en aardappelen
1h
Kabeljauw in tomatensaus
30min
Gehaktballen met champignonroomsaus en pompoen-aardappelpuree
1u. 10min
Miso witvis met sperziebonen en kikkererwtenpuree
Ninguna valoración
Op Italiaanse wijze gestoofde kabeljauw met gestoomde aardappelen
50 мин.
Sardinepakketjes met sperziebonensalade
Ninguna valoración
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45min
Mediterrane visschotel
1h 30min
Gestoomde rijst
25min