Geräte und Zubehör
Linzencurry en gestoomde pompoen
Zubereitung 35 Min
Gesamt 1 Std. 15 Min
8 porties
Zutaten
-
komijnzaden (10 g)3 volle tl
-
korianderzaden (10 g)4 volle tl
-
zout1 ½ tl
-
verse koriander30 g
-
3 volle el gedroogde, geraspte kokosnoot, (15 g)verse kokosnoot (optional) in stukken (2-3 cm)50 g
-
boter in stukken80 g
-
uien in stukken300 g
-
teentjes knoflook2
-
1 - 2 verse groene chilipeper, (6-8 cm long), zaadlijsten verwijderdgemalen cayennepeper½ - ¾ tl
-
1000 - 1200 g butternut pompoen, zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schilpompoen zaadlijsten verwijderd, in 8 stukken met schil1000 - 1200 g
-
linzen groen, bruin of Puy300 g
-
water1000 g
-
rode paprika, geroosterd, ingemaakt in grove blokjes (1-2 cm)250 - 300 g
-
crème fraîche (optional)130 g
-
verse koriander plus extra als garnituur
Schwierigkeitsgrad
einfach
Nährwerte pro 1 portie
Eiweiß
13 g
Brennwert
1504 kJ /
358 kcal
Fett
17 g
Ballaststoffe
10.3 g
Kohlenhydrate
33 g
Gefällt dir, was du siehst?
Dieses Rezept und mehr als 100 000 weitere warten auf dich!
Kostenlos registrieren Weitere InformationenAuch enthalten in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 Rezepte
Benelux
Benelux
Das könnte dir auch gefallen
Marokkaanse Tajine met Vis, Couscous en Dadels
Keine Bewertungen
Vegan Aubergine Massaman Curry
50 Min
Batch Cooking | Oosterse rijstsalade met gestoomde groenten, dip & koekjes
Keine Bewertungen
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
50 Min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 Std. 30 Min
Moussaka met linzen
2 Std. 20 Min
Linzenbrood
1 Std. 55 Min
Linzensoep met spinazie
50 Min
Pittige udon noedles met tempé (Matthew Kenney)
Keine Bewertungen
Indiase groentencurry
50 Min
Kikkererwtensoep met spinazie
40 Min
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 Min