Guided Cooking bevrijdt uw geest

Er is veel vraag naar uw aandacht

“Vandaag had ik een prestatiebeoordeling…”

“Raad eens wat er vandaag op school is gebeurd?”

Waarom heeft uw gezin altijd de neiging om dingen net voor het avondeten te delen? Uw partner moet stoom afblazen over zijn werk; uw tienerzoon is buitengewoon spraakzaam. Als u hen vraagt even te wachten terwijl u zich kommert om het diner, is de kans groot dat u een belangrijk moment van verbinding mist. Maar het is moeilijk uw aandacht op het gesprek te houden terwijl u een recept uit een boek bereidt. Of u slaat een ingrediënt over of mist een emotionele hint.

Sommige recepten vereisen minder aandacht

Misschien hebt u een paar recepten in uw repertoire die een tweede natuur voor u zijn geworden. Is het u ooit opgevallen dat u een gesprek kunt voeren terwijl u uw kenmerkende pastasaus maakt? Uw handen en hersenen hebben het spiergeheugen ontwikkeld om het recept op de automatische piloot te bereiden. U hoeft de hoeveelheden of instructies niet dubbel te controleren, u hebt deze in uw geheugen opgeslagen. Een ervaren kok kan één keer naar een recept kijken om het algemene idee te krijgen en vervolgens, als een professionele muzikant, improviseren op het thema zonder ook maar iets te missen. Maar wat als u geen vaardige kok bent? Of als u een nieuw uitdagend recept wilt proberen, zonder iedereen de keuken uit te jagen?

Wij helpen u uit de brand

Wanneer u kookt met Cookidoo®-recepten, hoeft u zich niet druk te maken over multitasken. Guided Cooking bevrijdt uw geest, zodat u zich kunt concentreren op datgene waar uw aandacht op dat moment naar uitgaat. Of u nu een podcast wilt volgen of een glas wijn wilt drinken met vrienden, de handige instructies op het scherm houden u op het goede spoor. Uw assistent in de keuken zorgt ervoor dat uw recept een succes wordt, zelfs als u gestoord wordt met een goed verhaal. Dus laad een recept van Cookidoo®, verzamel uw ingrediënten en geniet van zowel het kookproces als het gezelschap in de keuken.