Creatief aan de slag

Als u een goede maaltijd belangrijk vindt, hoeft een druk doordeweeks schema niet in de weg te staan van goed eten. Thermomix® kan uw creativiteit volledig tot uiting brengen, hoe druk u het ook heeft. Wij zorgen ervoor dat u elke dag een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Cookidoo® biedt u de mogelijkheid om spontaan te koken

Profiteer van een rustig moment om door Cookidoo® te bladeren, misschien tijdens uw dagelijkse reis van/naar het werk of terwijl u wacht bij de huisarts.

Bewaar recepten die u wilt proberen. De volgende keer dat u moeite heeft om iets te vinden, kunt u snel door de recepten bladeren die u al eerder heeft bewaard.

Plan uw menu’s vooruit via Mijn week. Dit geeft u de tijd om na te denken over het aanpassen van een recept of het vervangen van een ingrediënt waar uw dochter allergisch voor is. Voeg recepten toe aan uw boodschappenlijst, zodat u alles al binnen handbereik heeft als u begint met koken.

Bewaar uw favorieten in collecties: groepeer recepten in lijsten op basis van uw behoeften, zoals “Te proberen”, “Maaltijden in 30 minuten” of “Een avondje vrij voor mama”. Zo vindt u uw favorieten nog sneller en kunt u snel beginnen met koken.

Zoek op basis van wat u heeft: niks gepland voor vandaag? Alleen eieren of courgette op voorraad? Zoek naar deze ingrediënten en filter op totale tijd. De opties zullen u verrassen. Thermomix® helpt u op weg naar onverwachte maar heerlijke resultaten.

Vooraf klaarmaken: als u een drukke week verwacht, kan Thermomix® u helpen bij het maken van voedzame, heerlijke maaltijden die voor later kunnen worden bewaard.

5 tips voor creatieve maaltijden

  1. Denk op een andere manier over eten: Thermomix® maakt het eenvoudig om verschillende kooktradities en diëten te verkennen. Kies een of twee keer per week een nieuw recept voor uw wekelijkse planning. Als het voor een doordeweekse avond is, filter op ‘totale tijd’ en ‘eenvoudig’. De exotische smaak van vandaag kan een traditie voor woensdagavond worden.
  2. Bekijk de tips en variaties: u heeft geen enkele moeite met het koken van een eenvoudig en snel recept, maar het is al iets te vaak gebruikt. Bekijk tips en variaties voor alternatieven. Hetzelfde recept, gemaakt met verschillende ingrediënten, kan proeven als iets heerlijk nieuws.
  3. Geef een recept uw eigen draai: maak elke keer kleine veranderingen, zoals het vervangen van een ingrediënt of het toevoegen van een garnering, totdat u tevreden bent met het resultaat en u een recept heeft dat u met behulp van Thermomix® volledig uw eigen draai heeft gegeven.
  4. Uitdagende recepten met vertrouwen koken: als u meer tijd heeft, probeer dat lastige recept te koken dat u altijd een keer heeft willen proberen. Vergeet niet: Thermomix® ondersteunt u bij elke stap.
  5. Pas basisgerechten aan en combineer ze: de basisrecepten zijn eenvoudig te maken en zijn geschikt voor vele transformaties en combinaties. Gebruik het basilicumpesto-recept als basis voor een rucola-, koriander- of spinaziepesto. Vervang de pijnboompitten met walnoten of gebruik pesto as soepgarnering.

Zodra u begint met het verkennen van wat u kunt doen met Cookidoo®-recepten, kunt u uw creativiteit volledig op de vrije loop laten. Introduceer andere smaken in uw dagelijkse routine. En vergeet niet om uw foto’s van uw eigen creaties op Instagram en Facebook met ons te delen door @thermomixbnl te taggen.

Op zoek naar inspiratie

Cookidoo® heeft duizenden recepten en ideeën die ervoor zorgen dat het water u direct in de mond loopt.

BEKIJKEN