Voorstelling van de nieuwe TM6 modi

De Thermomix® TM6 heeft twee nieuwe modi! De Indik Modus wordt gebruikt om heerlijke sauzen te maken om je dagelijkse gerechten te verbeteren, en de Rijstkoker Modus kookt rijst en andere granen direct in de mengbeker. Met deze intelligente en geautomatiseerde modi maakt Thermomix® je dagelijkse kookervaring nog eenvoudiger.

Indik Modus

De perfecte modus om je hartige of zoete met zetmeel ingedikte sauzen, warme geëmulgeerde sauzen en nagerechten en smeersels te maken. Met deze modus kun je in je Thermomix® eenvoudig je familierecepten maken. Doe de ingrediënten gewoon in de mengbeker, selecteer de modus, stel de temperatuur in (zie Snelle tips hieronder) en draai de snelheidsschakelaar om. De Thermomix® regelt de kooktijd op basis van de hoeveelheid ingrediënten, het soort ingrediënten en de temperatuur.

Snelle tips

Stel de temperatuur in op 100ºC voor met zetmeel ingedikte recepten — Deze recepten worden ingedikt met behulp van elk type meel zoals tarwemeel, maïsmeel of aardappelzetmeel als indikmiddel. Béchamelsaus, Soubisesaus of Crème pâtissière zijn enkele recepten waarin zetmeel als indikmiddel wordt gebruikt.
Stel de temperatuur in op 80ºC voor met eieren ingedikte recepten — Deze recepten gebruiken eieren of eidooiers als indikmiddel en betreffen warme geëmulgeerde sauzen, nagerechten of smeersels. Probeer de Hollandaisesaus, de Béarnaisesaus of de zabaglione met sinaasappellikeur.
Klop warme geëmulgeerde sauzen op met de vlinder — De vlinder klopt je sauzen op met meer lucht en zorgt voor het perfecte eischuim. De klopper is ideaal voor Zabaglione.

Probeer de Indik Modus

Rijstkoker Modus 

Met de Rijstkoker Modus kun je veel meer doen dan alleen rijst koken! Je kunt ook granen zoals gierst, bulgur of spelt met de Rijstkoker Modus koken. Doe de granen van je keuze in de mengbeker samen met water en kruiden, selecteer de modus en draai de snelheidsschakelaar om. De temperatuur en de kooktijd worden door de Thermomix® automatisch geregeld.

Snelle tips

Kookmandje — vervang de maatbeker door het kookmandje wanneer je de Rijstkoker Modus gebruikt.
Portiegrootten — gebruik ong. 75 g rijst per portie.
Waterverhouding— de verhouding water hangt af van het graan dat je gebruikt, het merk van het graan en de hoeveelheid graan. Gebruik eerst de basisrecepten voor de Rijstkoker om vertrouwd te raken met de waterverhoudingen voor elke graansoort en pas vervolgens naar je eigen smaak aan.
Bruine of volkorenrijst — de bruine of volkorenrijst weken voor het koken. Volg de receptindicaties wat betreft de weektijden.

De Rijstkoker Modus

Zorg ervoor dat je Thermomix® TM6 de laatste update heeft zodat je toegang hebt tot de nieuwste modi. Klik op het informatiepictogram op je Thermomix® voor meer informatie over elke modus. Veel plezier!