Zeg afhaalmaaltijden vaarwel

10 tips om eenvoudiger, sneller en gezonder te koken

Afhaalmaaltijden of fastfood kunnen verleidelijk zijn, vooral als u na een lange dag eindelijk de kans krijgt om te gaan zitten. Met de TM6® als uw toegewijde, multifunctionele partner bespaart u tijd en creëert u heerlijke, indrukwekkende recepten met 30 kookfuncties en 19 modi en hulpmiddelen. Lees verder voor enkele tips en trucs die u niet alleen zullen helpen om beter en gezonder te koken, maar die ook de argumenten voor afhalen van tafel zullen vegen.

1.Creëer een favorietenlijst op Cookidoo®
Creëer een lijst met uw favoriete snelle en eenvoudige recepten. Met meer dan 80.000 recepten biedt Cookidoo® stapsgewijs koken met succesgarantie om uw kookroutine te vereenvoudigen. Gebruik Cookidoo® om naar snelle en eenvoudige recepten te zoeken en vergeet niet uw beste keuzes aan uw collectie favorieten toe te voegen.

2.Hou het simpel
Vul uw voorraadkast met basisproducten. Zo kunt u altijd iets lekkers klaarmaken. Denk aan producten als tomaten uit blik, bonen uit blik, bouillon, linzen, rijst, pasta, aardappelen, uien, knoflook enz. die in uiteenlopende recepten gebruikt kunnen worden.

3. Houd een actueel boodschappenlijstje bij
Als u uw (week)menu hebt gepland in de Cookidoo®-app, kunt u een boodschappenlijst samenstellen door op de knop +TOEVOEGEN te klikken en 'Toevoegen aan boodschappenlijst' te selecteren. U kunt natuurlijk ook handmatig producten toevoegen om uw boodschappenlijst gedurende de week bij te werken.

4.Hak met de Thermomix®-cutter en schil met de Thermomix®-bladecover en peeler
Bij het bereiden van een maaltijd kost het raspen en snijden van kaas, fruit en groenten veel tijd. Met de Thermomix®-cutter kunt u die tijd tot slechts enkele minuten terugbrengen. Hetzelfde geldt voor schillen: met de Thermomix® mesbeschermer en dunschiller is het schillen van uw aardappelen en wortelen een fluitje van een cent.

5.Koken in grote porties
Waarom zou u geen grotere portie bereiden als u toch al druk bezig bent in de keuken? Het kost nauwelijks extra tijd of moeite om een grotere portie van een gerecht te bereiden, of u nu pastasaus maakt voor twee personen of voor het hele gezin.

6.Profiteer van de Slow Cook-modus
Hoewel dit misschien tegenstrijdig klinkt omdat langzaam koken zeker niet snel is, is de bereiding in feite eenvoudig en het koken ‘hands-off’. Voor talloze recepten kunt u de ingrediënten simpelweg aan uw Thermomix® toevoegen en de Slow Cook-modus 3 tot 8 uur lang zijn werk laten doen; uw smaakpapillen zullen versteld staan van de resulterende smaken en texturen.

7.Koken op meerdere niveaus
Gebruik het kookmandje en Varoma® tijdens het langzaam koken om extra rijst, quinoa of groenten te stomen. Deze optie is perfect voor grotere gezinnen of voor het koken in grote porties.

8.Kook gezonder met Varoma®
Een ander groot voordeel van het kookmandje en Varoma® is dat voor stoom geen olie nodig is. Het houdt de vitamines en mineralen intact en maakt voedsel licht verteerbaar.

9.Hergebruik restjes
Hergebruik restjes in een gloednieuw gerecht. Als u bijvoorbeeld gestoomde aardappelen en groenten hebt gegeten als avondeten, kunt u de restjes gebruiken voor soep, roerbakgerechten of zelfs een heerlijke burrito.

10.Plan vooruit voor een drukke week
Gaat u een drukke week tegemoet? Bereid zoveel mogelijk maaltijden voor door de week ervoor in grote porties te koken en uw vriezer te vullen. Zorg ervoor dat bereid voedsel snel kan worden opgediend, zodat u geen reden hebt om afhaalmaaltijden te bestellen.