Slow cooking met Thermomix® gaat over ontspannen en het opbouwen van smaken. Ingrediënten langer koken zorgt voor een diepe smaak in een brede variëteit van verschillende ingrediënten, zowel zoet als hartig. Bereid de ingrediënten voor, ga zitten en ontspan tot 8 uur terwijl uw Thermomix® voor u kookt. Kook uw favoriete recepten traag op voorhand en vries ze in om altijd eten klaar te hebben wanneer u weinig tijd heeft.
De Slow Cook modus is ideaal voor het klaarmaken van de economische delen van vlees zoals kippendijen, schouderham, lamsschouder en runderborst, die normaal zeer taai zijn als ze korte tijd gekookt worden.
Om uw eigen recept te maken, bekijk een gelijkaardig Thermomix® recept voor inspiratie. Plaats dan al uw ingrediënten en kruiden in de mengbeker, verspreid het gelijk om het mes. Voeg voldoende vloeistof toe zoals bouillon of saus om de ingrediënten mee te bedekken, mix goed met een spatel, kies de tijd en temperatuur (gebruik de instellingen van uw referentierecept) en start de Slow Cook modus. Uw gekozen ingrediënten worden zacht en sappig na het slow cooking in Thermomix®.
•Om uw traag gekookte recepten in te vriezen, laat het afkoelen naar kamertemperatuur voor het invriezen. Vries in in schotels die verwarmd mogen worden in de oven na het ontdooien.
•Gebruik het messendeksel voor meer gevoelige ingrediënten zoals kip of bonen, of om te vermijden dat het vlees versnippert wordt.
•U kan zowel verse als diepgevroren ingrediënten gebruiken voor slow cooking. Bij het gebruiken van bevroren ingrediënten, ontdooi vlees, gevogelte of bevroren groenten goed voor het koken.
•Snij de stukken ongeveer gelijkmatig om gelijkmatig koken te verzekeren.
•Vet wordt niet afgevoerd bij het traag koken van vlees, dus u snijdt het beste vet weg voor u begint.
•Voor een diepere en rijkere smaak, voor u begint met het slow cooking, gebruik basis High Temp. recepten om uien, sjalot of prei te bakken of te karamelliseren
• Verbeter de smaak door kruiden toe te voegen in het begin.
•Pasta, rijst of verse ingrediënten die kort moeten koken zoals spinazie, broccoli, erwten, courgettes en verse kruiden, kunnen toegevoegd en gekookt worden op het einde van de slow cooking tijd.
•Voeg melk, zure room of roomkaas op het einde toe voor een rijkere textuur en verse smaak.
•Voeg 10 gram bloem toe aan het begin van het recept.
•Voeg een mengeling van 15 gram maïszetmeel en 15 gram koud water toe aan het einde van het recept en laat het sudderen.
•Gebruik de Thermomix® om de saus te laten inkoken: op het einde van het koken, laat de stoofpot uitlekken via het kookmandje of de Varoma-schaal of verwijder de hoofdingrediënten met een tang. Plaats het kookvocht in de mengbeker, zet het kookmandje in plaats van de maatbeker op het mengbeker deksel en verminder 10-15min/Varoma/snelheid 1.
•Gebruik een maximum van 800 gram vlees.
•Om te beschermen tegen roest, voeg een zuur ingrediënt toe zoals tomaat, wijn, azijn of citroensap.
•Gebruik voorgekookte of ingeblikte rode bonen, aangezien de temperaturen bij het slow cooken niet hoog genoeg zijn om de natuurlijk voorkomende gifstoffen te doden.