Rijst is een universeel ingrediënt dat in een waaier aan gerechten op verschillende manieren wordt bereid. In traditionele Indiase curry's wordt basmatirijst gebruikt - in traditionele Thaise curry's jasmijnrijst, bruine basmati is populair als een gezonde en smakelijke rijst en langkorrelige rijst is de universele rijst waarvan iedereen geniet.
Laat uw Thermomix® het rijstgerecht bereiden, terwijl u al de rest klaarmaakt. De temperatuur en kooktijd worden door de Thermomix® bepaald. Hij kookt de rijst op een precieze en zachte manier, zodat u altijd op een goed resultaat kunt rekenen. De TM6 Rijstkoker Modus kookt naast rijst ook andere granen. Granen als gierst, bulgur of spelt kunnen ook met de Rijstkoker Modus worden gekookt.
•Vervang de maatbeker altijd door het kookmandje wanneer u de Rijstkoker Modus gebruikt.
•De verhouding water hangt af van het graan, het graanmerk en de hoeveelheid graan die u gebruikt. Gebruik eerst de basisrecepten voor de Rijstkoker om met de waterverhoudingen voor elke graansoort vertrouwd te raken en doe vervolgens naar eigen smaak aanpassingen.
•De bruine of volkorenrijst moet mogelijk eerst weken voordat u deze kunt koken.
•De gekookte rijst blijft in de Thermomix® ongeveer 10 minuten warm voor het opdienen.
•Roer de gekookte rijst altijd met een spatel voordat u deze opdient.
•Als u de rijst niet onmiddellijk opdient, laat hem dan snel tot op kamertemperatuur afkoelen door hem op een bord of schaal uit te spreiden. Zet de rijst in de koelkast of vriezer zodra deze op kamertemperatuur is.
•Koel gekookte rijst maximaal 2 dagen of vries hem maximaal één maand in.