Zo plan je je kerstfeest – onze toptips

Kerst is een magische tijd om met je dierbaren te beleven. Feesten zijn de perfecte tijden om iedereen samen te brengen voor lekker eten en drinken. Ben jij dit jaar de gastheer of -vrouw, stel je menu's dan samen door op Cookidoo® naar recepten te zoeken en laat je inspireren door onze handige tips voor een feilloos feestmaal.

1. Plan je recepten

Wees voorbereid zodat je geen stress hebt. Als je geen inspiratie vindt, kies dan een thema. Verras je gasten met een feest in Italiaanse stijl of serveer een overdadig dessertbuffet om duimen en vingers bij af te likken.

Welke keuken je ook kiest, je kunt al je favoriete Cookidoo®-recepten aan je favorieten toevoegen en in je eigen collectie opslaan. En als je inspiratie nodig hebt, geven we je graag onze receptsuggesties!

2. Maak een boodschappenlijst

In Cookidoo® kun je alle ingrediënten voor het door jou gekozen recept rechtstreeks aan je boodschappenlijst toevoegen. Weinig tijd? Deel dan de lijst zodat iemand anders er voor u omgaat. Vergeet niet de hoeveelheden aan te passen aan het aantal mensen voor wie je kookt.

3. Kook op voorhand

Wees voorbereid. Door op voorhand te koken, maak je het je de dag zelf een stuk gemakkelijker. Klaargemaakt eten houd je vers door het een nacht in de koelkast te bewaren. Koude gerechten kunnen recht uit de koelkast worden geserveerd, en warme gerechten kun je gemakkelijk in de oven of magnetron opwarmen.

4. Een feestmaal voor een prikje

December kan een drukke en dure maand zijn. Door met Thermomix® te koken, bespaar je tijd en geld. Vervang ingrediënten door betaalbare alternatieven en je bespaart nog meer zonder de smaak te beïnvloeden. Probeer deze budgetvriendelijke recepten voor een betaalbaar feestmaal.

5. Gemakkelijke feestrecepten voor kinderen

Entertain de kinderen met leuke hapjes voor kleine handjes. Feestgerechten voor kinderen zijn snel en gemakkelijk te maken. En als je zoete lekkernijen serveert die gezond én lekker zijn, zijn de grote mensen ook tevreden.

Samen vieren betekent mooie momenten delen, herinneringen ophalen en lekker eten met de mensen om wie we geven. Plan vooruit, wees voorbereid en je bent klaar om er een geweldig feest van te maken!

Feesten maar!