Paaseitjes versieren met kinderen

5 stappen voor prachtig geverfde en versierde paaseitjes

Leer hoe u in uw Thermomix® op een natuurlijke manier eitjes verft met de TM6 eierkokermodus, en krijg geweldige tips om kunstwerken van uw eitjes te maken!

1. Kies de juiste eitjes

Gebruik witte eieren voor het beste resultaat wanneer u ze op een natuurlijke manier wilt verven. U kunt ook bruine eieren verven, maar de kleuren zullen dan anders zijn dan bij witte eieren. Verf zowel bruine als witte eieren voor een grotere verscheidenheid aan kleuren!

2. Maak de eierschalen klaar

Om ervoor te zorgen dat de eierschalen de kleur absorberen, laat u de kinderen de eieren een paar minuten in een azijnbad (1 eetlepel azijn op 1 liter water) leggen voordat u ze verft. U kunt de schalen ook inwrijven met een in azijn gedrenkte doek. Dit maakt de schalen ruw en zorgt ervoor dat de kleur zich hecht.

Kijk hoe het werkt

3. Voeg een extra speciale toets toe

Probeer voordat u uw eitjes verft enkele van deze trucs voor een extra speciaal effect:

Lijnen en strepen - doe elastiekjes, wol of draad van verschillende groottes rond de rauwe eieren. Overal waar het elastiekje de schaal raakt, kan het ei geen kleur opnemen en blijft het wit/bruin.

Bladeren en bloemen - verzamel kleine blaadjes, kruiden of bloemen en leg ze rechtstreeks op de schaal van het rauwe ei. Schuif voorzichtig een nylon kous over het ei en bind deze stevig om het ei. De delen van de schaal die met bladeren bedekt zijn, nemen de kleurstof niet op.

Symbolen en letters - verf je eieren met citroensap. Doop een wattenstaafje in vers geperst citroensap en schilder voorzichtig kleine symbolen of letters op de eierschaal. Als je de eieren verft, worden de plekken met het citroensap niet gekleurd.

4. Verf je eitjes op een natuurlijke manier

Bepaal in welke kleur u uw eitjes wilt verven. Gebruik vervolgens de Thermomix® TM6 eierkokermodus om uw eieren hard te koken en te verven!

Probeer voor rood: Roodbruin gekleurde eieren met bietensap
Probeer voor lichtblauw: Lichtblauw gekleurde eieren met rode kool
Probeer voor geel: Geel gekleurde eieren met kurkuma
Probeer voor oranje: Oranje gekleurde eieren met rode uien
Probeer voor groen: Groen gekleurde eieren met theeblaadjes

• Volg bovenstaande recepten om uw eitjes in verschillende kleuren te verven. Doe voor elke kleur het water, de eieren en het kleuringrediënt rechtstreeks in de mengbeker en gebruik de eierkokermodus om uw eieren hard te koken (sommige verfingrediënten moeten van tevoren worden fijngehakt, zoals rode kool).

• Als de kleur niet intens genoeg lijkt, kunt u de eieren terug in de vloeistof leggen om ze een paar minuten, uren of zelfs een hele nacht in de afgekoelde vloeistof te laten weken.

• Als je elastiekjes of bloemen en nylons op de eieren hebt geplaatst voor het verfproces, wacht dan tot de eieren volledig zijn afgekoeld voordat je deze verwijdert!

5. De final touch!

Als uw geverfde eieren volledig zijn afgekoeld, haalt u wat knutselmateriaal tevoorschijn zodat de kinderen wat persoonlijke en creatieve details kunnen toevoegen.

Wilt u dat de eieren mooi glanzen, wrijf ze dan in met een zachte doek en wat plantaardige olie.

Gebruik voedselveilige viltstiften om op de eitjes te tekenen. Teken konijnen- of kuikengezichtjes op de geverfde eieren, en knip dan konijnenoren of kuikenbekken uit gekleurd papier en lijm ze erop vast!

  • Als u van plan bent de geverfde eitjes op te eten, bewaar ze dan in de koelkast en consumeer ze binnen 1 week.*

Paasbrunch

Wilt u een paasbrunch met perfect gebakken eieren? Of ze nu zacht gekookt, medium of hard gekookt moeten zijn, kook de perfecte eitjes met de TM6 eierkokermodus.

Perfect gekookte eitjes