Alles over chocolade

Truffels, zoetigheden, taartjes, mousse, cakes, sauzen,… Er zijn zoveel verschillende manieren om chocolade te gebruiken! Of je nu snel een ganache maakt of zelfgemaakte truffels, met de Thermomix® zijn je chocoladecreaties perfect.

Verschillende soorten chocolade

Donkere chocolade met 60-70% vaste cacao is lichtjes zoet, met een dichte chocoladesmaak.
Melkchocolade heeft toegevoegde melk en suiker, en een lager percentage vaste cacao.
Witte chocolade is gemaakt van cacaoboter en bevat geen vaste cacao, wat betekent dat het technisch gezien geen chocolade is. Hij heeft ook niet de antioxiderende voordelen van donkere chocolade, omdat deze antioxidanten in cacao en niet in cacaoboter zitten.
Ruby chocolade werd gelanceerd in 2017 en wordt als een van de grootste innovaties op het gebied van chocolade beschouwd. Deze nieuwe soort chocolade is roze van kleur, heeft een lichte bessensmaak en was vorig jaar een van de grootste voedingstrends.

Chocolade smelten

  1. Doe 200 g chocolade, in kleine stukjes of blokjes, in de mengbeker.
  2. Rasp 8 sec/snelheid 10. Duw het geheel met behulp van de spatel naar onder in de mengbeker.
  3. Smelt 3-4 min/50°C/snelheid 2 tot de chocolade is gesmolten.
  4. Gebruik zoals nodig.

Tips

• Zorg ervoor dat de mengbeker goed droog is - als chocolade met water in contact komt, kan hij 'een schok krijgen'.
• Geraspte chocolade smelt sneller.
• Als er chocolade in de mengbeker overblijft, gooi hem dan niet weg - maak warme chocolademelk! Voeg gewoon 250 g melk toe, verwarm 4 min/80°C/snelheid 2, giet vervolgens in een kop en geniet.

Thermomix® en chocolade … Een droomcombinatie!

Probeer een van de vele eenvoudige chocoladerecepten op Cookidoo® voor een kennismaking met dit heerlijke ingrediënt. Onze chocolademousse toont je de basisprincipes van het smelten van chocolade met de Thermomix®. Als je een snel dessert wilt maken, kun je in vijf minuten Chocoladesaus maken en perfect met ijs combineren.

Als je meer tijd hebt, kun je ons recept voor chocoladevulkaan uitproberen. Met een perfect lopend hart dat bijna te mooi is om op te eten! Een snellere optie is onze brownie, het perfecte dessert om je nieuwe vaardigheden als chocolatier te laten zien.

En je kunt chocolade niet alleen in zoete recepten gebruiken; doe eens een paar blokjes donkere chocolade van goede kwaliteit in chilli con carne om een diepe smaak aan de afgewerkte schotel toe te voegen.

Welk chocoladerecept je ook kiest, je mag er zeker van zijn dat je van de ervaring zult genieten; donkere chocolade verhoogt het serotoninegehalte in de hersenen en levert dus gevoelens van genot op!