![Italian ricotta doughnuts with citrus curd Italian ricotta doughnuts with citrus curd](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C9E898B-E7CC-4C07-B341-ACAB841C6EAB/Derivates/B6A1A457-8545-45EC-A559-DB9B26481A66.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Citrus curd
- 30 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 110 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 2 eggs
Ricotta doughnuts
- 1 egg
- 120 g caster sugar
- 150 g plain flour
- 50 g full cream milk
- 2 tsp baking powder
- ¼ lemon, zest only, grated, no white pith
- 1500 g vegetable oil, for deep frying
- 1 tsp ground cinnamon
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 2937.8 kJ / 699.5 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 19.7 g
- Vetten
- 68.5 g
- Verzadigd vet
- 10.7 g
- Vezels
- 0.3 g
- Natrium
- 188.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cotton soft Japanese cheesecake
1 Std. 45 Min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Polish doughnuts
2 Std. 30 Min
Savoiardi with mango and passionfruit
2h 10 min
Triple chocolate layer cake
5 godz. 20 min
Pretzels
1h 35 phút
Ricotta gnocchi
2 Std.
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4 Std. 20 Min
Chocolate custard mille feuille
8hod. 15min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Portuguese-style custard tarts
40 Min