Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Citrus curd
- 30 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 110 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 2 eggs
Ricotta doughnuts
- 1 egg
- 120 g caster sugar
- 150 g plain flour
- 50 g full cream milk
- 2 tsp baking powder
- ¼ lemon, zest only, grated, no white pith
- 1500 g vegetable oil, for deep frying
- 1 tsp ground cinnamon
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 2937.8 kJ / 699.5 kcal
- Eiwitten
- 4.6 g
- Koolhydraten
- 19.7 g
- Vetten
- 68.5 g
- Verzadigd vet
- 10.7 g
- Vezels
- 0.3 g
- Natrium
- 188.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apple fritters
1 godz.
Gozleme
1 Std. 40 Min
Ricotta gnocchi
2 Std.
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Granini slice
2h 15min
Pizza dough
1 godz.
Lemon and white chocolate lava cakes
30 Min
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Portuguese-style custard tarts
40min
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45min
Chocolate ganache
20min
Cinnamon buns
3h 5 min