Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia foremek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, gotowego, schłodzonego (280-300 g)
- 20 liści bazylii, świeżych
- 150 g sera żółtego, wędzonego, pokrojonego na kawałki
- 60 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 160 g serc karczocha, z puszki, w oleju, odsączonych z zalewy
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ¼ łyżeczki oregano, suszonego
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1995.4 kJ / 476.9 kcal
- Eiwitten
- 15.8 g
- Koolhydraten
- 45.2 g
- Vetten
- 26.6 g
- Verzadigd vet
- 14 g
- Vezels
- 4.1 g
- Natrium
- 856.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tarta wegetariańska
1h 10 min
Sałatka z wędzonym pstrągiem i pesto z oscypkiem
1 Std. 30 Min
Mini tarty
1h 45min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1h 10 min
Wytrawne palmiery na dwa sposoby
1 Std. 40 Min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Włoskie mini pasqualine z jajkiem przepiórczym
1 Std. 30 Min
Pastizzi z groszkiem
1 Std. 30 Min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 Std.
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
50 Min