Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vanille-Rum-Creme
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 1 Ei
- 120 g Zucker
-
50
g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
of 50 g Dinkelmehl Type 630 - 30 g Rum (optioneel)
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
300
g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
of 300 g Dinkelmehl Type 630 - 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 15 g Backpulver (ca. 1 Pck.)
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1349 kJ / 323 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 134 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Safran-Baiser-Kuchen
1ωρ.
Blondie mit Fleur de Sel und Schokoganache
5ωρ.
Joghurtkuchen mit Ras el Hanout
1h 15min
Bier-Schokoladen-Kuchen
3 Std.
Stollen-Butterkuchen
2u. 45min
Bombardino-Kuchen
4h 30min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1ωρ. 30 λεπτ.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min
Omas bester Mohnkuchen
1ωρ.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.