Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Vanille-Rum-Creme
- 500 g Milch
- 2 Eigelb
- 1 Ei
- 120 g Zucker
-
50
g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstäuben
of 50 g Dinkelmehl Type 630 - 30 g Rum (optioneel)
- 1 Vanilleschote, längs halbiert
- Butter zum Einfetten
Mürbeteig und Fertigstellung
-
300
g Weizenmehl Type 550 und mehr zum Bearbeiten
of 300 g Dinkelmehl Type 630 - 130 g Zucker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 15 g Backpulver (ca. 1 Pck.)
- Milch zum Bestreichen
- 20 g Puderzucker zum Bestäuben (optioneel)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1349 kJ / 323 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 45 g
- Vetten
- 13 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 0.7 g
- Natrium
- 134 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Orangen-Schoko-Kuchen
1 Std.
Drömmar
50 Min
Schoko-Orangen-Fudge-Konfekt
8 Std.
Gebranntes Mandelspritzgebäck
1 Std.
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Schnelle Erdbeer-Tarte
2h
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Pflaumen-Mandel-Tarte mit Sternanis
1 Std. 50 Min
Künefe
1 Std.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h
Zwetschgen-Blechkuchen mit Haselnuss-Kruste
1 Std. 30 Min