Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
of mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1757 kJ / 420 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 73 g
- Vetten
- 11 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 110 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Coconut Jelly
3h 15min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
One Pot Chicken Rice
50 Min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Rasam
20 Min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min
Curry Mee
30 Min
Chai Masala (Masala Tea)
15min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min