Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g de levure boulangère fraîche
- 30 g de lait
- 155 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé semi-complet, et un peu pour le plan de travail
- 1 - 1 ½ c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 220 g de beurre (dont 100 g de beurre mou)
- 200 g de fromage blanc nature
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de raisins secs
- 50 g d'amandes décortiquées
- 50 g de noisettes décortiquées, non émondées
- 50 g de cerneaux de noix
- 50 g de fruits confits variés, en petits morceaux
- 1 c. à soupe de rhum (optioneel)
- 50 - 100 g de sucre glace, pour la finition
- Voeding
- per 1 tranche
- Calorieën
- 879.3 kJ / 210.2 kcal
- Eiwitten
- 4.4 g
- Koolhydraten
- 27.3 g
- Vetten
- 9.9 g
- Verzadigd vet
- 4.3 g
- Vezels
- 1.5 g
- Natrium
- 34.5 mg
Alternatieve recepten
Kouglof alsacien
4h 20min
Pain d'épices au miel de fleurs
1h
Stollen
3h 45min
Bredele à la noisette
1h
Sablés de Pâques
1 Std. 30 Min
Berawecka d'Alsace
3 Std.
Stollen
3h 45min
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Gâteau léger aux pommes
1h
Gâteau aux châtaignes
1h
Soda bread irlandais
45 min
Gâteau au vin rouge
1h