Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchen
- 300 g Wasser
- 400 g Quitten, geschält, in Spalten (ca. 1,5 cm), siehe Tipp
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- 200 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 2 TL Backpulver
Karamellsauce
- 250 g Zucker
- 120 g Sahne
- 1030 g Wasser
- 1 TL Zitronensaft (siehe Tipp)
- 30 g Butter, kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 EL Essig
- 50 g Walnusshälften, grob gehackt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 924 kJ / 221 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 28 g
- Vetten
- 12 g
- Verzadigd vet
- 6 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 98 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfel-Ingwer-Limetten-Shrub
72 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h
Quitten-Marzipan-Schnecken
2h 20 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45 min
Quitten-Kompott
1h 20min
Beeren-Kranz mit Blüten
1 Std.
Apfel-Schnecken
4h
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Quittengelee
12j
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5 min
Kürbis-Nuss-Schnitten
1h 30 min