Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 125 g Zucker
- 250 g Mehl
- 2 Prisen Salz
Füllung und Fertigstellung
- 150 g Butter, in Stücken
- 120 g Zucker
- 2 Eier
- 500 g Magerquark
- 2 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 20 g Orangensaft
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 300 g Rhabarber, in Würfeln (1 cm)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1578 kJ / 377 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 209 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 Std.
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50 min
Marmorierter Birnen-Kuchen
1 Std.
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9 Std.
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1 Std.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 Std. 30 Min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Rhabarber-Käsekuchen
7h 30min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1h 45min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min