Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (optioneel)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 168.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Chorba tunisienne
45 Min
Batbouts farcis à la viande hachée et tomate
2j 10 menit
Pains de semoule Matlouh
2j 10 menit
Pains batbout marocains
1j
Gâteau de semoule à l'eau de rose (Namoura)
4 Std. 40 Min
Batbout au fromage
30 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min
Msemen
40 min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2j
M'semen (crêpes feuilletées)
2j
Crêpes mille trous
1h 10 min
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1 Std. 15 Min