Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le baklava
- 200 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le plat
- ½ de bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille
- 100 g de cassonade
- 150 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 150 g de noix décortiquées
- 375 g de pâte filo (ou phyllo)
Le sirop
- ¼ citron jaune, zeste et jus
- 220 g de cassonade
- 80 g de miel
- ½ bâton de cannelle
- 70 g d'eau
- 4 gouttes d'eau de rose, à ajuster en fonction des goûts (optioneel)
- 4 gouttes d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts (optioneel)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1226.4 kJ / 292 kcal
- Eiwitten
- 4.5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 16.6 g
- Verzadigd vet
- 3.9 g
- Vezels
- 1.8 g
- Natrium
- 168.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Cornes de gazelle
1hod.
Cornes de gazelle, vanille et fleur d'oranger
1h 15min
Msemen
40 Min
Baklavas libanais
1 godz. 5 min
Gozleme
1h 40min
Makrouts (biscuits de semoule aux dattes)
1h 15min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2hod.
Pains batbout marocains
1hod.
Hallot
4h
Pains de semoule Matlouh
2 Std. 10 Min
Chorba tunisienne
45 min
Ghoribas marocains
35 min