Compatibele versies
Terrine de carnes com foie gras e chutney de figo e vinho do Porto
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Terrine
- 300 g fígado de pato p/ foie gras, fresco ou congelado (descongele 5 horas à temperatura ambiente)
- ½ c. chá de pimenta da Jamaica em pó
- 3 c. chá de sal
- 1 c. sopa de licor armagnac
- 150 g figos secos
- 350 g bacon entremeado, em fatias
- 3 pés de salsa, só as folhas
- 450 g carne de porco picada
- 350 g carne de frango picada
- 150 g natas
- 40 g brandy
- ½ c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
- 50 g pistácio s/ casca e s/ sal ou c/ sal
Chutney de figo e vinho do Porto
- 100 g cebola cortada em metades
- 400 g figos cortados em quartos
- 200 g açúcar
- 100 g vinagre de vinho branco
- 2 pitadas de canela em pó
- 100 g vinho do Porto
- 1 c. chá de pimenta, mais q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de flor de sal
- 1 c. chá de pimenta-da-Jamaica em grão
- 20 g mistura de rebentos
- Voeding
- per 1 dose
- Calorieën
- 1673.6 kJ / 400 kcal
- Eiwitten
- 16.6 g
- Koolhydraten
- 26.9 g
- Vetten
- 23.9 g
- Verzadigd vet
- 8.7 g
- Vezels
- 2.1 g
- Natrium
- 763.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Vichyssoise com maçã verde
45min
Ponche do terror
Geen beoordelingen
Gelado de manjericão
8u. 15min
Verrine de Frutas Vermelhas
Geen beoordelingen
Salada de funcho com laranja e pinhão - TM5
Geen beoordelingen
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Risoto de açafrão com mousse de curgete
Geen beoordelingen
Caril thai com arroz de citronela
1h 15min
Técnica Orecchiette
Geen beoordelingen
Marinada coreana para porco
5min
Doce de mamão
55min
Mojito de amora
1h 45min