Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- masło, do natłuszczenia naczynia do zapiekania
- 3 - 4 czerstwe bułki (ok. 150 g), pokrojone na kawałki
- 500 g jabłek, winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ósemki
- 4 jajka
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 450 g mleka
- 100 g cukru
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
of 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 200 g twarogu, chudego, podzielonego na kawałki
-
30
g skrobi ziemniaczanej
of 30 g skrobi kukurydzianej - cukier puder, do oprószenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1812.6 kJ / 433.2 kcal
- Eiwitten
- 12.9 g
- Koolhydraten
- 52.4 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 10.7 g
- Vezels
- 2.7 g
- Natrium
- 330.9 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pannukakku (fiński naleśnik z piekarnika)
1h 10 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 Min
Deser z kaszy manny
20 Min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Zapiekanka na słodko (pudding) z czerstwego pieczywa
50 Min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 Min
Racuchy na maślance
30 Min
Zapiekanka twarogowa z kaszą manną z gruszkami i żurawiną
1 Std. 30 Min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25 Min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min