Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Krem waniliowy
- 500 g mleka, w temp. pokojowej
- 100 g cukru
- 45 g mąki pszennej
-
10
g skrobi ziemniaczanej
of 10 g skrobi kukurydzianej - 100 g żółtek (z 5-6 jajek), w temp. pokojowej
- 1 laska wanilii, tylko ziarna (patrz wskazówka)
- woda, schłodzona, do studzenia kremu
- kostki lodu, do studzenia kremu
Ciasto francuskie
- 200 g masła, zamrożonego, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 200 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 90 g wody, schłodzonej
- 2 szczypty soli
Millefeuille
- cukier puder, do oprószenia
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3236.3 kJ / 773.5 kcal
- Eiwitten
- 13.7 g
- Koolhydraten
- 72.9 g
- Vetten
- 48.5 g
- Verzadigd vet
- 28.9 g
- Vezels
- 1 g
- Natrium
- 91.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pistacjowe chantilly
4 Std. 40 Min
Krem z owoców leśnych (berry curd) – 350 g
20 min
Krem angielski (Crème anglaise)
2h 25 min
Waniliowe półkule w czekoladzie z sosem karmelowym
6 godz. 45 min
Krem pomarańczowy
35 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 Std. 40 Min
Tort czekoladowy z polewą lustrzaną (mirror glaze)
7 godz. 55 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8h
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Tort orzechowo-makowy
4 Std. 30 Min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2h 50min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15min