Compatibele versies
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, typu 720
- 120 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g wody
- 4 łyżki słonecznika łuskanego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- Voeding
- per 1 kromkę
- Calorieën
- 920.7 kJ / 220 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 33 g
- Vetten
- 7.5 g
- Verzadigd vet
- 0.6 g
- Vezels
- 2 g
- Natrium
- 422.5 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Mini foccacie z oregano
3h 40min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 Std. 50 Min
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 Std. 20 Min
Małpi chlebek à la pizza
1 Std. 50 Min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 Std. 30 Min
Chlebek do odrywania z serem
1 Std. 50 Min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 Std. 50 Min
Pizza „słońce”
1h 45min
Chleb z ziołami
1 Std. 10 Min