Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla
- 80 - 100 g di zucchero
- 140 g di burro a pezzi
- 300 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di vaniglia in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
Crema pasticcera alla ricotta
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata finemente
- 400 g di ricotta, ben scolata
Terminare la preparazione
- 80 g di gocce di cioccolato fondente
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 398.8 kJ / 95.3 kcal
- Eiwitten
- 10.5 g
- Koolhydraten
- 47.6 g
- Vetten
- 18.7 g
- Verzadigd vet
- 11 g
- Vezels
- 1.2 g
- Natrium
- 65.8 mg
Alternatieve recepten
Crostata classica alla frutta mista
1h 20 min
Crostata crema e amarene
1h 30min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Torta della nonna
1h 30min
Pasta frolla
1h 10min
Crostata alla nocciola
2h
Crostata di fichi e noci al profumo di agrumi
1h 30min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10min
Crostata ricotta e confettura di visciole
1h 50 min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4h