Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pasta frolla alle nocciole
- 75 g di nocciole tostate
- 140 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 110 g di burro morbido a pezzi
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
- 25 g di crema gianduia
- 1 uovo, leggermente sbattuto
Ripieno
- 150 g di zucchero
- 50 g di nocciole tostate
- 130 g di burro
- 2 uova medie
- 100 g di farina tipo 00
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 1 punta di coltello di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di crema gianduia
- nocciole tostate, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 1054.4 kJ / 252 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 29.6 g
- Vetten
- 12.9 g
- Verzadigd vet
- 5.8 g
- Vezels
- 0.9 g
- Natrium
- 17.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Crostata torronata
20 min
Torta della nonna
1h 30min
Crostata di mele
1h 5 min
Crostata ai cachi
1h
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 godz.
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1h
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min
Torta sbrisolona
55min
Crostata di mele con crema di mandorle
1h 15min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min