![Kopenhagen - Zimt-Zöpfe Kopenhagen - Zimt-Zöpfe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89F781A9-F43B-4C12-928E-A80604D8F421/Derivates/77d42ee3-3e14-4850-842f-3af0d8e45221.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 300 g Milch
- 80 g Zucker
- 700 g Mehl
- 1 TL Kardamom, gemahlen
- 1 Ei
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- ½ TL Salz
Zimt-Zucker
- 40 g Zucker
- 1 gestr. TL Zimt
Zimt-Butter und Fertigstellung
- 50 g Wasser, heiß
- 40 g Speisesirup, hell (z. B. Grafschafter Goldsaft)
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 30 g brauner Zucker
- 2 TL Zimt
- Mehl zum Bearbeiten
- 1 Ei, verquirlt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2456 kJ / 587 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 73 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 3.1 g
Alternatieve recepten
Zimtschnecke XL mit Frischkäseguss
2h 15 min
Hefezupfbrot mit Zimt
2h 10min
Milchbrötchen
4h
Hefezopf
3h
Zimtschnecken
2h 30min
Quarkbällchen mit Nuss-Nougat-Kern
1h 30min
Brioche Kipferl
2h 10min
Apfelmäuse
2h 30min
Marzipan-Zimt-Striezel
2h
Quark-Osterhasen
1 Std. 10 Min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30min
Hefezopf "Take five"
2 Std. 20 Min