![Brombeer-Mohnschnecke Brombeer-Mohnschnecke](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA730C35-BA30-49FB-A268-2722C4B0183B/Derivates/a27ded9e-6e8d-4ab6-8b10-e5fd924cba98.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mohnmischung
- 50 g Mohn
- 200 g Milch
- 25 g Butter, weich, in Stücken
- 30 g Zucker
- 25 g Hartweizengrieß
Streusel
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 125 g Mehl
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 70 g Butter, kalt, in Stücken
- 15 g Wasser, kalt
Quark-Ölteig
- 125 g Magerquark
- 50 g Milch
- 50 g Sonnenblumenöl
- 40 g Zucker
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 275 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Weinstein-Backpulver
Belag und Fertigstellung
- 250 g Brombeeren, verlesen, größere Früchte halbiert
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1409 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Nussschleifen
2 Std.
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Gedrehter Hefezopf
2 Std.
Schwäbische Flachswickel
45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 Std.
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Lamm aus süßem Hefeteig
1 Std. 30 Min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1 Std. 30 Min
Osterlamm mit Mohnfüllung
2 Std.
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Rugelach mit Schokolade und Cranberrys
3h 30min
Streuseltaler
1 Std. 45 Min