Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Les makis
- 400 g de riz à sushi (rayon cuisine du monde)
- 1000 g d'eau
- 15 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 60 g de vinaigre de riz
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre
- 75 g de champignons de Paris frais, coupés en quatre
- 75 g de champignons shiitaké frais, coupés en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 6 feuilles d’algues déshydratées, type nori
- 2 avocats, détaillés en bâtonnets
- 6 brins de coriandre fraîche, équeutés
- le zeste d'un citron vert non traité
La sauce citronnée
- 2 cm de gingembre frais, râpé
- le jus d'un citron vert
- 4 c. à soupe de sauce de soja salée
- 1 c. à café de cassonade
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 319 kJ / 78 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Onigiri aux thon et fromage frais
1 godz. 5 min
Sushi burger
12 Std.
Sushis aux fruits
3 Std. 10 Min
Makis au thon
2hod.
California rolls aux langoustines et mayonnaise à la mangue
12h 40min
Chirashi (riz vinaigré aux petits légumes et tofu laqué)
1 Std. 45 Min
Makis de printemps mangue et avocat
45 min
Donuts sushi
50 Min
Bûche sushi, mangue, saumon, avocat et chips de gingembre
2hod.
Onigiris végétariens
2hod.
Makis de légumes
8h 30min
Makis
1hod.