Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biskuitteig
- 6 Eier
- 250 g Zucker
- 150 g Mehl
- 150 g Speisestärke
- ½ Pck. Backpulver
- 2 EL Kakao
Mürbeteig
- 200 g Mehl
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Eigelb
Füllung und Fertigstellung
- 1 Glas Sauerkirschen (Bruttogew. 680 g)
- 1 Pck. Tortenguss, rot
- 50 g Kirschwasser
- 30 g Puderzucker
- 1000 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 4 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Pck. Sahnesteif
- 150 g Schokoladenraspel
- 16 Belegkirschen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2417 kJ / 576 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 30 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Biskuit
1h 50min
Frankfurter Kranz
6h
Käse-Sahne-Torte
6h
Zimt-Biskuit-Rolle
45min
Donauwellen
2h 30min
Schoko-Biskuitrolle
14 Std.
Schwarzwälder Kirschrolle
1h 30min
Biskuitrolle mit Himbeersahne
2h 30min
Tortentraum Himbeere
5h
Schwarzwälder Kirschtorte
10 Std. 30 Min