Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Relleno
- 2 dientes de ajo
- 500 g de cebolla en cuartos
- 200 g de pimiento rojo en trozos
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 10 - 12 hebras de azafrán
- 1 pellizco de sal
Masa
- 400 g de harina
- 180 g de mantequilla
- 70 g de agua
- 1 huevo
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Montaje
- 12 sardinas frescas enteras limpias (sin cabeza ni espina y limpias de escamas)
- 1 huevo batido para pintar
- Voeding
- per 1 ración
- Calorieën
- 1929 kJ / 461 kcal
- Eiwitten
- 13.85 g
- Koolhydraten
- 37.05 g
- Vetten
- 28.65 g
- Vezels
- 3 g
Alternatieve recepten
Empanada de raxo
2h 30min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1h
Empanada rellena de patata, pulpo y langostinos
1h
Empanada de bacalao y manzana
1 Std. 40 Min
Chicharros al horno con patatas y pimientos
1h 5min
Empanada de maíz con berberechos
1h 15min
Empanada de maíz con vieiras
1h 30min
Orejas de carnaval
30min
Empanada gallega de manzana
3h 45min
Filloas
1h
Vieiras "Rias baixas"
1 Std. 10 Min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min