Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 120 g Mandeln
- 120 g Milch
- 1 Ei
- 80 g Zucker
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 290 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 250 g Rosinen
- 50 g Zitronat
- 50 g Orangeat
- 40 g Rum
- 300 g Marzipan
- 90 g Puderzucker (kann 3-5 % Trennmittel enthalten)
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 1320 kJ / 315 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 34 g
- Vetten
- 17 g
- Vezels
- 2.6 g
Alternatieve recepten
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1sa
Apfelkuchen
1sa
Hefezopf
2 Std. 20 Min
Vanillepudding
25 Min
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Apfelmus
20 Min
Engelsspeise
30 Min
Linzer Torte
1sa
Schweizer Linzertorte
1sa 30 dk
Ananas-Ingwer-Konfitüre
40 dk
Marzipan-Franzbrötchen mit Kürbiskernen
2 Std. 20 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min