Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g de pois chiches blancs secs
- 1350 g d'eau
- 20 g de farine de blé
- 30 g de concentré de tomate
- 350 g de tomates, coupées en deux
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 4 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 4 brins de persil frais, équeutés
- 100 g de céleri branche, coupé en tronçons
-
300
g de viande d'agneau (épaule), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm)
(optioneel)
of 300 g de viande de bœuf (jarret ou paleron), coupée en petits morceaux (1 x 1 cm) (optioneel) - 2 c. à café de ras el-hanout ou mélange d'épices
- 1 c. à soupe de sel
- 100 g de lentilles vertes sèches
- 1 c. à soupe de jus de citron
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 910 kJ / 217 kcal
- Eiwitten
- 18 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 5 g
Alternatieve recepten
Chorba tunisienne
45min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Msemen
40min
Soupe harira
40min
Soupe à la coriandre
50min
Zaalouk d’aubergine
45min
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min