Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La crème à la vanille
- 300 g de lait
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 70 g de sucre en poudre
- 30 g de fécule de maïs, type Maïzena
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 130 g de mascarpone
La pâte et la garniture
- 130 g de beurre mou, coupé en dés dont 10 g pour le moule
- 120 g de sucre en poudre
- 165 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de fraises, équeutées
- 200 g de framboises fraîches
- 100 g de groseilles rouges, égrainées
- 100 g de myrtilles
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1861 kJ / 446 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 23 g
Alternatieve recepten
Génoise aux fraises et son coulis
1h 15min
Tarte aux fraises
4 Std.
Tarte poire-chocolat
55min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Mille-feuille express framboise-citron
30 Min
Tartelettes choco-framboises
55min
Tarte aux myrtilles
2 godz. 30 min
Choux vanille-framboise
2 godz. 30 min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2h
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1 Std. 30 Min
Tarte amandine aux cerises
2 godz. 30 min