Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 140 g kaszy jęczmiennej pęczak
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 - 180 g chudego boczku wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 25 g oleju rzepakowego
- ¾ łyżeczki soli
- 1000 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM (optioneel)
of 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona (optioneel) -
¾
łyżeczki majeranku, suszonego
of ¾ łyżeczki tymianku, suszonego - pieprz czarny, świeżo mielony, ilość do oprószenia
- koperek, świeży, tylko liście, ilość do podania
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1601.4 kJ / 382.5 kcal
- Eiwitten
- 7.8 g
- Koolhydraten
- 30.8 g
- Vetten
- 27 g
- Vezels
- 3.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kartoflanka
55min
Zupa grochowa z chorizo
45min
Góralska czosnianka z pulpecikami
1h 35min
Zupa à la pizza
50min
Kapuśniak zabielany z ziemniakami
1h
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50min
Gruziński rosół z mięsem z kurczaka i żółtkami (czichirtma)
3h
Sałaciorka
50min
Zupa z kukurydzy z kurczakiem
50min
Barszcz z serem feta
40min
Zupa z ziemniakami i maślanką (dziadówka)
40min