Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet shortcrust pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg yolk
- 1 pinch salt
Filling
- 120 g blanched almonds
- 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 120 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch salt
- 1 egg
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2090.7 kJ / 497.8 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 39.4 g
- Vetten
- 34.3 g
- Verzadigd vet
- 15.8 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 74.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 Std. 15 Min
Shortcrust pastry
5 dk
Feijoa chutney
1 Std. 15 Min
Rice crackers
55 Min
Double ginger and pear cake
1 Std. 35 Min
Kumara pie
1h 45min
Iced puff pastry
40 dk
Feijoa crumble slice
1h 5min
Caramel feijoa upside down cake
1 Std. 10 Min
Afghan biscuits
25 dk
Fruit scones
30 Min
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min