Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sweet shortcrust pastry
- 50 g white sugar
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 180 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 egg yolk
- 1 pinch salt
Filling
- 120 g blanched almonds
- 300 g feijoas (approx. 3-4 feijoas), peeled and cut into quarters (see Tips)
- 120 g unsalted butter, softened
- 80 g caster sugar
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp natural almond extract
- 1 pinch salt
- 1 egg
- 1 - 2 tbsp flaked almonds
- icing sugar, for dusting
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2090.7 kJ / 497.8 kcal
- Eiwitten
- 8.3 g
- Koolhydraten
- 39.4 g
- Vetten
- 34.3 g
- Verzadigd vet
- 15.8 g
- Vezels
- 4 g
- Natrium
- 74.3 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ginger slice
1h 35min
Chloe's caramel fudge
24h 30min
Layered Jaffa® slice
2 Std. 30 Min
Feijoa jelly
27sa 40 dk
Apple, feijoa and ginger sponge pudding
1h 20min
Caramel feijoa upside down cake
1h 10 min
Feijoa celebration cake
1 Std. 30 Min
Double ginger and pear cake
1h 35min
Gingerbread
1 Std. 30 Min
Feijoa crumble slice
1h 5min
Afghan biscuits
25 Min
Caribbean carrot cake
2h 10min