Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 15 g de lait
-
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
of 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 350 g de farine T55, et un peu pour fariner
- 4 œufs
- 150 g de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 jaune d'œuf, légèrement battu pour la dorure
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2022 kJ / 485 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 25 g
Alternatieve recepten
Brioche parisienne
24 Std.
Fouace
3 Std. 15 Min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Pain à la farine de châtaigne
3h 10min
Gâteau à l'orange
1 Std.
Le pain bénit
2 Std. 30 Min
La brioche familiale
5h
Briochettes en éventail
3h 35min
Pain d'épices au miel de châtaignier
2 Std. 20 Min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Le pain bannique
30 Min
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4h 15min