Compatibele versies
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 5 białych kiełbas, surowych (ok. 500 g)
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1
łyżeczka lubczyku, suszonego
of 1 łyżeczka natki pietruszki, suszonej - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do obtoczenia pupetów
- olej, ilość do smażenia pulpetów
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 40 - 70 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
- 400 g śmietany, 18% tłuszczu
- ½ łyżeczki soli (optioneel)
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2117.1 kJ / 505.7 kcal
- Eiwitten
- 14 g
- Koolhydraten
- 6.5 g
- Vetten
- 48 g
- Vezels
- 0.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50min
Kotlety ruskie
35min
Zupa serowo-kalafiorowa
30min
Wielkanocny pasztet jajeczny
1h 5min
Zupa serowa z porem
30min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45min
Babka mięsna
1h 30min
Zupa z porem i mięsem mielonym
40min
Żur z klopsikami na Varomie
1h
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h