Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 30 g grzybów, suszonych, np. borowików, podgrzybków
- 300 g wody, wrzącej
- 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g masła
- 450 - 480 g białej fasoli, z puszki, np. cannellini, odsączonej i przepłukanej (2 puszki)
- 550 - 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
of 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona -
2
liście szałwii, świeże
of ½ łyżeczki liści szałwii, suszonych - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 561 kJ / 134 kcal
- Eiwitten
- 7.4 g
- Koolhydraten
- 18.5 g
- Vetten
- 5.9 g
- Vezels
- 6.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa grzybowa
1h 15 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 Min
Zupa krem z pieczarek
20 Min
Zupa krem z pora z serem
30 min
Krem z suszonych grzybów
55min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Meksykański ser queso fresco
4h
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 Min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 Min
Toskańska zupa pomidorowa z chlebem
30 min