Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 1 EL Rosenwasser
- 120 g Honig
- 80 g Zucker
- 2 EL Rapsöl
- 40 g Milch
- 250 g Ruchmehl, und etwas mehr zum Auswallen
- ½ TL Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Eigelb
Füllung
- 200 g Mandeln, ohne Haut
- 40 g Zucker
- 1 EL Rosenwasser
- 1 Eiweiss
- 40 g Honig
Fertigstellung
- 3 EL Milch, zum Bestreichen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1406 kJ / 336 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 42 g
- Vetten
- 14 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Emmentaler Meringues
2h 15min
Rosmarin Focaccia
2 Std. 30 Min
Nidletäfeli
2h
Aargauer Rüeblitorte
2h
Schenkeli
1h 35min
Bretzeli
2 Std. 30 Min
Vermicelles
3h 15min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45min
Nuss-Stängeli
1 Std. 50 Min