Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa para tamal
- 400 g de harina de maíz para tamales (p. ej, Maseca® para tamales)
- 180 g de manteca de cerdo
- 1 ½ cdita de polvo para hornear
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 520 g de agua, tibia
Relleno de carne
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 cdita de concentrado de caldo de res
- 20 g de chile pasilla, sin tallo ni semillas
- 160 g de jitomate saladet, en cuartos
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 450 g de agua
- 650 g de falda de res, en trozos de 5 cm
Tamales
- 30 - 32 hojas de maíz para tamal chicas, remojadas en agua y escurridas
- 1500 g de agua
- Voeding
- per 1 porciones
- Calorieën
- 542 kJ / 129 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 10 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 30 g
Alternatieve recepten
Pozole Rojo
1h 30min
Masa básica para tamales
1h 30min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Enchiladas de mole rojo
1h
Tamales norteños
2h
Tamales rancheros
2h
Tamales de elote con rajas
4u. 45min
Gorditas de chicharrón
2h
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Empanadas potosinas
45min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Tamales de pollo y salsa verde
2h