![Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power" Zitronen-Heidelbeer-Cupcake "Flower Power"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f81a39b3-4b75-4253-aaac-516487c31b69/Derivates/9a5fb997-63f0-4d23-a818-53fcbac40070.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Heidelbeerfrosting
- 60 g Zucker, (siehe Tipp)
-
80
g frische Heidelbeeren
of 80 g Waldheidelbeeren, gefroren - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 230 g Mascarpone
Zitronenmuffins und Fertigstellung
- 3 Bio-Zitronen
- 2 TL Vanillezucker
- 120 g Zucker
- 275 g Weizenmehl, universal
- 1 Prise Salz
- 1 TL Natron
- 3 TL Weinstein-Backpulver
- 115 g Wasser, kalt
- 80 g Sonnenblumenöl
- 1 - 2 TL Almwiesenblüten Mischung "Feine Prise", zur Dekoration
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1201 kJ / 287 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 14 g
- Vezels
- 5 g
Alternatieve recepten
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1h 30min
Number Cake 10 Jahre Thermomix® Österreich
5h
Zottelige Kokosmonster
9 Std. 30 Min
Lebkuchenmänner
2 godz. 50 min
No Bake Heidelbeer Cheesecake
5 Std. 30 Min
Vanille-Erdbeer Cupcakes mit rosa Swiss Meringue
2h 20 min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3h 40min
Fedlkoch
10h 35 min
Gummibärchen und -schlangen
20 min
Oster-Cupcakes
1 Std. 10 Min
Kirschen-Schokoladen-Kuchen
1 Std.
Eva's Sachertorte
1 Std. 40 Min