Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
-
20
g orzeszków piniowych
of 20 g orzechów nerkowca, posiekanych - 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 200 - 300 g podudzi z kurczaka, bez skóry, pokrojonych na 1,5 cm kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 120 g cebuli, pokrojonej w piórka
- 60 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kawałki
- 30 g rodzynek
- 200 g liści szpinaku baby, świeżych
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1923 kJ / 460 kcal
- Eiwitten
- 28.6 g
- Koolhydraten
- 23.6 g
- Vetten
- 28 g
- Vezels
- 7 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym
1sa
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 Min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 Std. 5 Min
Udka pieczone z pomarańczami i ryż basmati z rodzynkami
1sa
Kurczak w winie
1 Std. 50 Min
Sałatka z piersi indyka
20 Min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1sa
Piersi z kaczki z curry i anansem
25 Min
Kurczak miodowo-limonkowy i chutney z mango
1 Std. 15 Min
Curry z kaszy jaglanej, kurczaka i ananasa (bez glutenu)
50 Min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1sa
Piersi z kurczaka w papilotach z winogronami
40 dk