Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Korma Paste
- 20 g coriander seeds
- 80 g cumin seeds
- 20 g garam masala
- 20 g fine sea salt
- 60 g desiccated coconut
- 100 g blanched almonds
- 5 garlic cloves
- 80 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 160 g vegetable oil
- 150 g tomato purée
- 80 g fresh red chillies
- 2 bunches fresh coriander, in pieces, plus extra leaves for serving
Curry
- 100 g onions, quartered
- 10 g vegetable oil
- 80 g raisins
- 440 g tinned chopped tomatoes
- 1000 g braising steak, cut in pieces (3 cm)
- 50 g coconut cream
- 40 g natural yoghurt, plus extra for serving
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 3351 kJ / 801 kcal
- Eiwitten
- 47 g
- Koolhydraten
- 41 g
- Vetten
- 56 g
- Vezels
- 11 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Tikka Paste
1h
Butter Chicken
50min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 Std. 40 Min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Chicken korma with cashews
30min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min
Beef Madras
1h 30min
Lamb Rogan Josh
1h 45min