Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Sultaninen
- 200 g Wasser
- 50 g Rum
- 50 g Orangensaft
- 120 g Zucker
- 100 g Mandeln
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 200 g Milch
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1383 kJ / 330 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 37 g
- Vetten
- 15 g
Alternatieve recepten
Baseler Leckerli
2h 10min
Lombardische Aprikosentarte
1 Std. 15 Min
Linzer Torte
3h
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2 Std. 30 Min
Omas Teestollen
1 Std. 40 Min
Königskuchen
9 Std. 30 Min
Versunkener Apfel-Zwieback-Kuchen
3h
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Elsässer Apfelkuchen
5h 10 min