Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 210 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 1 TL Zucker
- ½ TL Salz
- 120 g Butter, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 50 g Butterschmalz, kalt, in kleinen Würfeln (1,5 cm)
- 70 g Wasser, eiskalt
Belag
- 3 Kardamomkapseln, Saat ausgelöst
- 50 g brauner Zucker
- 600 g Aprikosen, reif, davon 250 g geviertelt und 350 g in Spalten
- 2 TL Speisestärke (10 g)
- 2 - 3 TL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1358 kJ / 325 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 19 g
- Verzadigd vet
- 12 g
- Vezels
- 2.3 g
- Natrium
- 151 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Englische Früchtekuchen
3 Std. 30 Min
Schoko-Orangen-Madeleines
1 Std. 10 Min
Crostata mit Vanillecreme
2 Std.
Lombardische Aprikosentarte
1h 15min
Pflaumenstreifen mit Streuseln
2 Std. 10 Min
Pfirsich-Tarte mit Schmand
3h
Rhabarber-Erdbeer-Tarte
1 Std.
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Panforte de Siena
2 Std.
Caponata-Crostini
4h 40 min.
Aprikosen-Johannisbeer-Kuchen
1 Std. 20 Min
Aprikosen-Tarte
4h