Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Frolla
- 200 g di zucchero
- ½ arancia, la scorza (senza la parte bianca)
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di burro freddo a pezzi
- 500 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 500 g di grano cotto per pastiera
- 200 g di latte
- 40 g di burro + q.b.
- 1 cucchiaino di acqua millefiori (fior d'arancio)
- 300 g di zucchero
- 6 uova
- 80 g di scorza di arancia candita a pezzi
- 500 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2129 kJ / 509 kcal
- Eiwitten
- 12.2 g
- Koolhydraten
- 67.7 g
- Vetten
- 22.9 g
Alternatieve recepten
Struffoli
1h
Torta Babà napoletana
8u.
Casatiello sugna e pepe
2sa 30 dk
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Torta caprese
1h 25min
Migliaccio
1sa 30 dk
Pastiera
15h
Sfogliatelle frolle
2sa 30 dk
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Roccocò
2sa
Pizza di scarola
3 godz. 30 min
Ziti spezzati con ragù genovese
3 Std.