Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 350 g Weizenmehl Type 405
- 200 g Roggenmehl Type 1150
- 2 geh. TL Sauerteig-Extrakt (z. B. von Seitenbacher)
- 15 g frische Hefe
- 2 TL Salz
- 330 g Wasser
- 10 g Apfelessig
Belag und Fertigstellung
- 500 g Wasser
- 400 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 100 g rote Zwiebeln, halbiert
- 400 g Crème fraîche
- 4 - 5 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika edelsüß
- 200 g Katenschinkenwürfel
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2125 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 17 g
- Koolhydraten
- 59 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 5.5 g
Alternatieve recepten
Schwäbische Pfitzauf
40min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Spätzle
30min
Wirsing-Dinnete
2h
Brotknöpfle
35 Min
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Gaisburger Marsch
1h 10min
Schwäbische Flachswickel
45min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min
Allgäuer Seelen
1h 20 min