Versions compatibles
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- ½ lemon
- 200 g kale, stems and leaves separated, coarsely chopped
- 4 garlic clove
- 140 g natural yoghurt, high protein (see Tip)
- ground black pepper, to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 120 g onion, cut into quarters
- 120 g carrot, cut into pieces
- 150 g celery, leaves and stems, cut into pieces
- ½ bunch fresh coriander stems chopped into thirds
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground turmeric
- 1 cinnamon quill
- 180 g dried red lentils
- 2 tbsp Vegetable stock paste, salt free (see Tip)
- 1200 g water
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into 4 pieces
- Infos nut.
- par 1 portion
- Calories
- 1480 kJ / 355 kcal
- Protides
- 32.8 g
- Glucides
- 32.8 g
- Lipides
- 6.8 g
- Graisses saturées
- 2 g
- Fibre
- 12.8 g
- Sodium
- 136 mg
Recettes alternatives
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45 min
Boulangère potatoes
1h 40min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Chicken laksa
30 min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter)
35min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Spanish chicken tomato stew (Diabetes)
40 min
Spinach and paneer curry (Diabetes)
50min
Crunchy salad with green Goddess dressing (Diabetes, Thermomix cutter)
20 min
Mushroom and kale risotto
55min