Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 400 g mąki pszennej
- 800 g filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, każdy po ok. 200 g)
- sól, do oprószenia
- pieprz czarny, mielony, do oprószenia
- olej rzepakowy, do głębokiego smażenia (ok. 1,5 l)
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
-
550
g piwa, typu ale, zimnego
ou 550 g piwa, typu jasny lager, zimnego
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 2463.9 kJ / 588.9 kcal
- Protides
- 46.6 g
- Glucides
- 82.1 g
- Lipides
- 2.4 g
- Graisses saturées
- 0.4 g
- Fibre
- 2.7 g
- Sodium
- 387.8 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Rösti (TM6)
40 Min
Serowe „udka” z kurczaka z dipem majonezowym
1h 30min
Rösti (TM5)
40 Min
Tosty z serem i grzybami
2 Std. 10 Min
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10h 30min
Zapiekanka rybna z plastrami ziemniaków (TM6)
1 Std. 10 Min
Kanapki z rumienionymi warzywami i krewetkami
40 Min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 Min
Skrzydełka w przyprawie pięciu smaków
45 min
Ryba w cieście bazyliowym
1 godz.
Kurczaki z Kentucky
2hod. 40min
Croque Madame
35 Min