Niveau
La plupart de nos recettes sont simples, mais certaines sont un peu plus complexes : elles sont alors notées comme niveau « moyen » ou « difficile » et vous demanderont un peu plus de temps.
Temps de préparation
Ceci représente le temps de travail nécessaire pour préparer ce plat.
Temps total
Il s'agit du temps requis pour préparer ce plat du début à la fin : marinade, cuisson, refroidissement, etc.
Nombre de portions
Cela vous montre le nombre de portions compris dans cette recette.
Ingrédients
- 330 g mleka, plus dodatkowo 1 łyżeczka do posmarowania chleba
- 560 g mąki pszennej chlebowej, typu 750, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 30 g mleka w proszku
-
20
g świeżych drożdży, pokruszonych
ou 2 łyżeczki suchych drożdży - 2 jajka, w temp. pokojowej
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g cukru
- 1 żółtko
- Infos nut.
- par 1 porcję
- Calories
- 1261.7 kJ / 300.4 kcal
- Protides
- 8.8 g
- Glucides
- 39.4 g
- Lipides
- 11.8 g
- Graisses saturées
- 6.9 g
- Fibre
- 1.3 g
- Sodium
- 298.1 mg
Collection(s)
Recettes alternatives
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Rogale śniadaniowe
2 Std. 10 Min
Szwajcarski chleb rustykalny
25 godz. 20 min
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Słodkie węzełki z rodzynkami
2 godz. 45 min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 godz. 30 min
Świderki z makiem
2 Std. 10 Min
Pszenny chleb na maślance (z naczynia kamionkowego)
4 godz. 35 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1u. 30min
Chleb tygrysi
4h
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 Std. 15 Min